Small Blue Outline Pointer

Friday, 23 December 2011

ONE PIECE


  • Kali nie nak cerita sikit pasal komik/anime/manga kegemaran ramai iaitu One Piece. Budak laki rata-rata memang tahu kot pasal anime nie. Mantap giler kot! Manga hasil Eiichiro Oda nie memang dah lama wujud sejak 1997.aku pon tak lahir lagii... hehe. Aku suka layan anime lagi dari baca manga.



One Piece mengisahkan pengembaraan seorang budak Monkey D Luffy (Captain) yang bercita-cita untuk menjadi  Raja Lanun. Mula-mula cari anak buah jumpa si Zorro (Swordman) , kemudian Nami (Navigator) , Usopp (SharpShooter), Sanji (Chef), Chopper (Doctor) , Robin (Archeologist) , Franky (ShipWright)  dan Brook (Musician) .

Bagi aku, one piece satu anime yang sangat menarik sebab jalan cerita tak la pening mana (cuba baca death note! hehe), lawak yang sangat lawak (boleh gelak guling-guling walau ko tengok sorang-sorang) dan aksi lawan yang mantap! tak caya tengok SINI


From now on, not matter what happens, this symbol on our left arm..shall forever  be the sign of  our friendship : one piece ~ nie tulisan yang kat atas gambar nie. Memang jalan cerita menitiberatkan nilai persahabatan. tapi memang kebanyakkan manga jepun pasal ni aje, cuma jalan cerita aje yang lain. hoho.

(perubahan selepas 2 tahun berpisah)

Aku selalu tengok one piece ni kat PAGE NIE...dalam bahasa jepun dan subtitle english  ~ tak sia-sia belajar bahasa inggeris selama ni. Ada jugak guna bila masuk U nanti.(kalau masuk la) hakhak! lagipun tak feel bila tengok mangga yang bahasa lain dari bahasa jepun .





tq sebab sudi baca